DESPRE NOI

Asociația Consumers United/Consumatorii Uniți este o asociație creată în 2019 de consumatori pentru consumatori cu scopul de apărarea și promovarea drepturilor consumatorilor, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Asociatia Consumers United/Consumatorii Uniți este un ONG cu persoanalitate juridică romana fără scop patrimonial, neguvernamentala si apolitică.
Crezul acestei organizații este că toți consumatorii au dreptul să acceseze bunuri și servicii sigure și de calitate, să obțină informații clare despre produsele și serviciile pe care le achiziționează, iar, atunci când lucrurile nu merg bine, consumatorii trebuie să fie tratați în mod corect de către comercianți. Aceste elemente, împreună cu legile și reglementările privind protecția consumatorilor, le permit consumatorilor să facă cele mai bune alegeri bazate pe interesele lor și le garantează că nu se confruntă cu abuzuri sau că nu sunt induși în eroare de comercianți, de companii, de corporații.
Asociația Consumers United/Consumatorii Uniți derulează încă de la înființare activități de educație financiară privind serviciile financiar-bancare, de asigurari, de pensii private și fonsurile de investiții prin diseminarea de informații, publicarea de articole în mass-media, participarea la mese rotunde și workshop-uri la nivel național și internațional cu scopul de a crește educația financiară a consumatorilor. Asociatia acorda consultanta si sprijin consumatorilor cu privire la produsele de economisire-investire, de asigurari si de investitii in fonduri private si planuri de pensii. Asociația reprezintă consumatorii în disputele dintre ei și comercianți.

Scopul nostru este de a reprezenta consumatorii, pentru a-i face conștienți cu privire la drepturile lor și de a influența dezvoltarea politicilor naționale și ale  Uniunii Europene care le promovează și le apără interesele.

Crezul nostru este  că toți consumatorii au dreptul să acceseze bunuri și servicii sigure și de calitate,  să obțină informații clare despre produsele și serviciile pe care le achiziționează, iar, atunci când lucrurile nu merg bine, să fie tratați în mod corect de către comercianți.
Aceste elemente, împreună cu legile și reglementările privind protecția consumatorilor, le permit consumatorilor să facă cele mai bune alegeri bazate pe interesele lor și le garantează că nu se confruntă cu abuzuri sau  că nu sunt induși în eroare de comercianți, de companii, de corporații.
Dar consumatorilor individuali le este greu să-și facă vocea auzită, să producă schimbări sau să-și câștige dreptatea.
Noi suntem aici pentru a oferi soluții eficiente dacă lucrurile nu merg bine.

Președintele Asociației Consumers United/Consumatorii Uniți este doamna Calu Monica

 

 


CUM DEVII MEMBRU

Membrii obțin titulatura de membru conform procedurilor de aderare și a Statutului Asociației Consumers United/Consumatorii Uniți, prin decizia Consiliului Director.


Completează o adeziune (descarcă adeziune , descarca acordul de prelucrare a datelor ), semneaza-le si trimite-le prin poștă la adresa noastra din pagina Contact,  însoțite de copia cărții de identitate.


Copyright © 2019 Asociatia Consumatorii Uniti / Consumers United